EKO MADANIYATI BUGUN KERAKMI? (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada eko-madaniyat tushunchasi va uning zamonaviy jamiyat uchun ahamiyati yoritilgan. Bugungi kunda global isish, chiqindilar muammosi, atmosfera ifloslanishi va suv resurslarining kamayishi kabi ekologik muammolar dolzarb masalaga aylangan. Ushbu maqolada eko-madaniyatni shakllantirishning muhim jihatlari, ekologik muammolarni bartaraf etish yo‘llari va barqaror hayot tarziga o‘tish bo‘yicha takliflar keltirilgan. Maqola keng jamoatchilik, talaba va o‘quvchilar hamda ekologiyaga qiziquvchi shaxslar uchun foydali bo‘lishi  mumkin.