TRAVMATOLOGIK KASALLIKLAR HAQIDA TUSHUNCHA (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Travmatologiya – suyak, bo‘g‘im, mushak va paylar shikastlanishlari bilan shug‘ullanadigan tibbiyot sohasi bo‘lib, uning asosiy maqsadi jarohatlarni tashxislash, davolash va reabilitatsiya qilishdir. Travmatologik kasalliklar turli sabablarga ko‘ra yuzaga kelishi mumkin, jumladan, avtohalokatlar, sport jarohatlari, yiqilishlar va boshqa mexanik shikastlanishlar. Ushbu maqolada travmatologik kasalliklarning asosiy turlari, sabablari, diagnostikasi va davolash usullari haqida batafsil ma’lumot beriladi.