YORDAMGA MUHTOJ BO'LGAN BOLALARNI TA'LIM TIZIMIGA JALB ETISHDA OTA-ONALAR, OILA VA JAMOATCHILIK BILAN ISHLASH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqola yordamga muhtoj bo‘lgan bolalarni ta'lim tizimiga jalb etish jarayonida ota-onalar, oila va jamoatchilikning rolini tahlil qiladi. Ta’lim tizimida inkluziv yondoshuvning ahamiyati, oila va jamoatchilikning bu jarayondagi faol roli va hamkorlikning samaradorligi haqida so‘z boradi. Zamonaviy ta’lim tizimining o‘zgaruvchan sharoitlarida yordamga muhtoj bo‘lgan bolalarga ta’lim berishda otaonalar va jamoatchilikning ishtiroki, shuningdek, ular bilan ishlash metodlari yoritiladi. Maqolada, shuningdek, inkluziv ta’limni amalga oshirishda jamoatchilikning ijobiy ta’siri va ota-onalar bilan aloqaning mustahkamlanishi muhimligini ta’kidlanadi.