KORREKSION–PEDAGOGIK ISHLARNI TASHKIL ETISHNING TASHKILIY,HUQUQIY,USLUBIY VA AMALIY YORDAM KOʻRSATISH USULLARI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Korreksion-pedagogik ishlar-bu nogironligi boʻlgan,maxsus ehtiyojmand bolalar uchun yoki nuqsoni boʻlgan bolalarga moʻljallangan ta'lim jarayoni. Ushbu ta'lim jarayonining asosiy maqsadi shundan iboratki, nuqsoni boʻlgan bolalarni, rivojlanishdan orqada qolgan bolalarning nuqsonlarini bartaraf etish, qolaversa,ta'lim jarayoniga ularni jalb etish.