YORDAMGA MUHTOJ BO‘LGAN BOLALARNI TA'LIM TIZIMIGA JALB ETISHDA OTA-ONALAR,OILA VA JAMOATCHILIK BILAN ISHLASH. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Yordamga muhtoj bolalarni ta’lim tizimiga jalb etishda ota-onalar, oila va jamoatchilikning roli katta ahamiyatga ega. Ushbu maqolada ota-onalar va oila a’zolarining pedagogik va psixologik tayyorgarligi, ularning ta’lim jarayonida faol ishtiroki, jamoatchilik va ta’lim muassasalari bilan hamkorligi muhim ekani yoritiladi. Ta’lim jarayonida ijtimoiy qo‘llab-quvvatlash, psixologik moslashuv, maktab va oilaning hamkorligi, tengdoshlar bilan integratsiya, jamiyatning inklyuziv madaniyatini shakllantirish kabi masalalar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, xalqaro tajribalar asosida samarali metod va yondashuvlar tahlil qilinadi.