BIZ ZOʻRAVONLIKKA QARSHIMIZ (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada zo‘ravonlikning turli shakllari va uning jamiyatga ta'siri ko‘rib chiqiladi. Zo‘ravonlik nafaqat jismoniy, balki ruhiy, iqtisodiy va siyosiy sohalarda ham o‘z ifodasini topadi, insonlarning erkinligi, xavfsizligi va huquqlarini buzadi. Ushbu maqola, zo‘ravonlikka qarshi kurashishning ahamiyatini va tinchlikni ta’minlashdagi rolini tahlil qiladi. Shuningdek, jamiyatda zo‘ravonlikni oldini olish uchun qonunlarni kuchaytirish, ta'limni targ‘ib qilish, ijtimoiy himoya tizimlarini kuchaytirish va shaxsiy mas'uliyatni oshirish kabi chora-tadbirlarning zarurligi yoritiladi. Maqolada, zo‘ravonlikka qarshi kurashish uchun jamiyatning barcha qatlamlarining birlashgan harakati va ongli fuqarolik jamiyatini yaratishning ahamiyati haqida fikrlar keltiriladi.