KICHIK VA O‘RTA BIZNES SUBYEKTLARIDA INSON RESURSLARINI BOSHQARISH TIZIMINI JORIY ETISHNING ZAMONAVIY TENDENSIYALARI VA MUAMMOLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada kichik va o‘rta biznes subyektlarida inson resurslarini boshqarish (IRB) tizimini samarali joriy etishning zamonaviy yo‘nalishlari va amaliy muammolari tahlil qilinadi. Xususan, zamonaviy raqamli vositalar, xodimlar tanlovida kompetensiya yondashuvi, motivatsion tizimlar va inson kapitaliga sarmoya kiritish kabi tendensiyalar yoritiladi. Shu bilan birga, kichik korxonalar duch kelayotgan muammolar — cheklangan moliyaviy resurslar, HR bo‘yicha mutaxassislar yetishmasligi, mehnat qonunchiligi bilan bog‘liq masalalar ham ko‘rib chiqilgan. Maqola yakunida sohaga oid amaliy tavsiyalar keltirilgan.