DIZAYN-FIKRLASH METODI ORQALI DARSNI TASHKILLASHTIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada ingliz tilida "What is your future profession?" mavzusini dizayn-fikrlash metodi orqali o'rgatishning ahamiyati va metodologiyasi ko'rib chiqilgan. Darsni tashkil qilishda dizayn-fikrlashning besh bosqichi – empatiya, muammoni aniqlash, g'oyalarni ishlab chiqish, prototip yaratish va sinovdan o'tkazish – faol qo'llaniladi. Bu metod o'quvchilarga kelajakdagi kasb tanlashni ijodiy va foydalanuvchi markazida amalga oshirishga yordam beradi. Maqola davomida turli mashqlar va usullar yordamida o'quvchilar o'z kelajagini tasavvur qilishadi va kasb tanlash jarayonini o'zlari uchun tushunarli va aniq qiladilar.