ONLAYN O‘QUV KURSLARI: XALQARO VA MAHALLIY PLATFORMALAR. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada onlayn o‘quv kurslari platformalarining xalqaro va mahalliy versiyalarining taqqoslanishi, ularning afzalliklari va kamchiliklari ko‘rib chiqilgan. Xalqaro platformalar, masalan, Coursera, Udemy, edX, va mahalliy ta'lim resurslari, jumladan, Moodle va UzOnline platformalarining ta'lim jarayonidagi samaradorligi tahlil qilindi. Maqola platformalarning foydalanuvchi tajribasi, kurslar sifati, platformalar taklif qilayotgan materiallar va qimmatbaho resurslar haqida ma'lumot beradi.