MUSIQA METODIKASI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada musiqa ta'limining metodik asoslari, o‘quvchilar musiqiy tafakkurini shakllantirishda foydalaniladigan uslublar va texnologiyalar tahlil qilinadi. Musiqa darslarining samaradorligini oshirish, ijodiy faoliyatni rivojlantirish va o‘quvchilarda estetik didni yuksaltirishda zamonaviy pedagogik yondashuvlarning ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, aqolada musiqiy materiallarning tanlovi, ularni o‘rgatish jarayonida qo‘llaniladigan metodik vositalar hamda yosh xususiyatlariga mos o‘qitish yo‘llari bayon etilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, integratsiyalashgan metodlar o‘quvchilarning musiqiy qobiliyatlarini rivojlantirishda yuqori samaradorlikka ega ekani ta'kidlanadi.