14-15 YOSHLI YENGIL ATLETIKA SPORTCHILARIDA KUCH SIFATINI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK USULLARI VA SAMARADORLIGI" (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada 14-15 yoshli yengil atletika sportchilarining kuch sifatini rivojlantirishga qaratilgan innovatsion pedagogik usullar (masalan, kompleks kuch mashqlari, interval mashg‘ulotlar, funksional mashqlar) va ularning samaradorligi tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatdiki, yosh sportchilarning maksimal kuchi, kuch tezligi va kuch endurance ko‘rsatkichlari 3 oylik eksperimental dastur davomida 20-25% oshgan. Asosiy e’tibor yosh xususiyatlarini hisobga olgan holda tuzilgan individual mashg‘ulot dasturlarining ahamiyatiga qaratildi.