KOREYS VA O‘ZBEK TILLARI FONETIKASI: O‘XSHASH VA FARQLI JIHATLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Til insonning asosiy muloqot vositasi bo‘lib, u nafaqat aloqa qilish, balki madaniyat, tarix va milliy o‘zlikni anglashda ham muhim o‘rin tutadi. O‘zbek va koreys tillari turli til oilalariga mansub bo‘lsa ham, ularning fonetikasi o‘rtasida o‘xshashliklar va farqlar bor . Ushbu maqolada o‘zbek va koreys tillari fonetik tizimining o‘ziga xos jihatlari tahlil qilinadi.