ARTPEDAGOGIKASI VOSITASIDA BOSHLANGʻICH SINF OʻQUVCHILARIDA ESTETIK MADANIYATNI SHAKLLANTIRISH TEXNOLOGIYASI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada artpedagogika vositasida boshlangʻich sinf oʻquvchilarida estetik madaniyatni shakllantirish texnologiyasi tahlil etiladi. Estetik madaniyatni rivojlantirishda sanʼatning turli yoʻnalishlari – tasviriy sanʼat, musiqa, teatr va amaliy sanʼat elementlaridan foydalanish usullari koʻrib chiqiladi. Tadqiqotda bolalarning badiiy idrokini rivojlantirish, estetik didini shakllantirish hamda ularning ijodiy faolligini oshirishga yoʻnaltirilgan innovatsion pedagogik texnologiyalar yoritiladi. Shuningdek, artpedagogikaning taʼlim jarayonida qoʻllanilishi, uning samaradorligi va boshlangʻich sinf oʻquvchilarining shaxsiy-estetik rivojlanishiga taʼsiri tahlil qilinadi. Maqolada zamonaviy taʼlim metodlari, interfaol usullar hamda badiiy faoliyat orqali estetik tarbiyani shakllantirishga oid amaliy tavsiyalar berilgan.