SUITSIDAL XULQ PROFILAKTIKASIDA AMALIYOTCHI PSIXOLOGNING VAZIFALARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada o‘smirlarda suitsidal xulq-atvorning namoyon bo‘lishiga ta’sir qiluvchi ijtimoiy-psixologik omillar o‘rganiladi. Ijtimoiy munosabatlar tizimida o‘smirlarning ruhiy holati, ular yashayotgan muhit va ijtimoiy ta’sirlar asosida ular o‘z joniga qasd qilishga moyil bo‘lishi mumkin. Tadqiqotda ijtimoiy xavfli guruhlar, inqiroz holatlari va suidsidal xulq-atvor shakllariga alohida e’tibor qaratiladi. Maqsad, o‘smirlarning ruhiy salomatligini saqlash va ularga zararli holatlardan xalos bo‘lishga yordam berish uchun amaliy tavsiyalar ishlab chiqishdir.