KO‘KRAK BEZI SARATON KASALIGINI OLDINI OLISH CHORA TADBIRLARI VA BU KASALLIKKA QARSHI KURASHISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolani ko‘krak bezi saraton kasalligiga chalingan insonlarga nafaqat ko’krak bezi saratonni balki, saraton kasaligi bilan chalingan insonlarga va bu kasallik xafi bor bo‘lgan bemorlar uchun bag‘ishladim. Maqolam orqali kasallikni oldini olish, u bilan kurashish haqida to‘xtalib o‘taman. Biz bilamizki, bu kasallikni boshlanishda turli xil pereparatlar bilan vaqtinchlik cheklashimiz yoki to‘xtatib turishimiz mumkin, lekin, e’tiborsizligimiz ta'sir natijasida bu kasallik yana davom etadi. Kasallikka chalingan bemorlarda esa bu kasallik yanda kuchayib inson hayotiga zomin bo‘lishi mumkin. Saraton kasaligini oldini olish uchun biz o‘zimizda ko‘nikmalar hosil qilib, u bilan kurashishimiz zarur. Buning uchun esa avval bu kasallik haqida keraklicha bilimlarga ega bo‘lishimiz kerak.