KASB-HUNAR MAKTABLARI O‘QUVCHILARINING UMUMKASBIY FANLARDAN MUSTAQIL ISHLARINI PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA TASHKIL ETISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
O’quvchilar mustaqil ishiga mualliflar tomonidan turlicha ta’riflar berilgan. Ta’riflarning qiyosiy tahlili ularning qarashlarida jiddiy farqlar borligini ko’rsatadiki, bu xol so’nggi yillarda o’quvchilar mustaqil ishining mohiyati va uni tashkil etish shartlari haqida shakllangan tasavvurni tanqidiy nuqtai nazardan o’rganish imkonini berdi. Mustaqil ta’limga ta’rif keltirib o’tish kerak. Mustaqil ta’lim olishni tashkil etish uchun nafaqat muayyan kasbga yoki faoliyat sohasiga qiziqish, balki ushbu faoliyat turiga layoqatning mavjud bo’lishi ham talab etiladi.Ushbu maqolada kasb-hunar maktablari o‘quvchilarining umumkasbiy fanlardan mustaqil ishlarini pedagogik texnologiyalar asosida tashkil etish to‘g‘risida so‘z yuritiladi.