MALAYZIYADA TURIZMNING MAMLAKAT IQTISODIYOTIGA TA’SIRI: ZAMONAVIY TENDENSIYALAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Malayziyada turizm sohasining mamlakat iqtisodiyotiga ta’siri va zamonaviy tendensiyalari tahlil qilinadi. Turizm Malayziya iqtisodiyotining asosiy tarmoqlaridan biri bo‘lib, mamlakatning yalpi ichki mahsuloti (YaIM) va bandlik darajasiga sezilarli ta’sir ko‘rsatadi. Tadqiqotda turizm orqali kelayotgan xorijiy investitsiyalar, davlat daromadlari va mahalliy tadbirkorlik rivojlanishi kabi omillar ko‘rib chiqiladi.