YURAK QON TOMIR TIZIMI KASALLIKLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu  maqola  yurak  kasalliklari,  ularning  sabab  va  xavf  omillari,  shuningdek,  zamonaviy  davolash  usullari  haqida so’z  yuritadi.  Tibbiyotda yurak  kasalliklari  eng  keng  tarqalgan  va  xavfli  kasalliklar  sifatida  e’tirof  etiladi.  Hozirgi  kunda  yurak  kasalliklari  nafaqat  keksalar,  balki,  yoshlar  o’rtasida  ham  ko’p  uchrayotgan  xavfli  holatlardan  biridir.  Statistik ma’lumotlarga  ko’ra,  yurakqon  tomir kasalliklari  dunyoda  o’lim  sabablarining  31 foizini  tashkil  etadi.  Tibbiyotda  bu  boradagi  bilimlar  tobora  chuqurlashib  bormoqda  va  har  bir  bo’lajak  shifokor  bu  sohada  yetarli  bilimga  ega  bo’lishi  zarur.  Shuningdek  maqolada  yurak  kasalliklarini  davolashda  va  oldini  olishda  zamonaviy  yondashuvlar,  terapiya  usullari  usullari  va  profilaktik  choralar  haqida  so’z  yuritiladi.