BOSHLANG‘ICH SINFLARDA O‘RGANILADIGAN BADIIY MATNLAR VA ULARNING TURLARI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada boshlang‘ich sinflarda o‘rganiladigan badiiy matnlar va ularning turlari haqida so‘z boradi. Badiiy adabiyotning boshlang‘ich ta'limdagi o‘rni, yosh o‘quvchilarda estetik va axloqiy tasavvurlarni shakllantirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Maqolada badiiy matnlarning asosiy turlari, jumladan, ertaklar, hikoyalar, she'rlar va dramalar haqida batafsil ma'lumot beriladi. Har bir matn turi o‘zining didaktik ahamiyati va ta'lim jarayonida qanday qo‘llanilishi lozimligi haqida fikrlar keltiriladi. Shuningdek, badiiy matnlarning bolalar psixologiyasiga mos keladigan jihatlari, ular orqali bolalarga o‘rgatiladigan axloqiy saboqlar va hayotiy ko‘nikmalar haqida ham so‘z yuritiladi. Maqola, boshlang‘ich sinflarda badiiy matnlarni tanlashda o‘qituvchilarga yo‘l-yo‘riq ko‘rsatishga qaratilgan.