BOSHLANG‘ICH TA’LIM TABIIY FANLARINI O‘QITISHDA METODLARDAN FOYDALANISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada boshlang‘ich ta’lim bosqichida tabiiy fanlarni o‘qitishda qo‘llaniladigan metodlarning turlari, ularning samaradorligi va zamonaviy yondashuvlar asosida qo‘llanishi yoritilgan. O‘quvchilarda tabiatga bo‘lgan qiziqish va ilmiy dunyoqarashni shakllantirishda o‘qitish metodlarining o‘rni va ahamiyati tahlil qilingan. Amaliy misollar orqali metodlarning dars jarayonidagi qo‘llanish mexanizmi ko‘rsatib berilgan.