TABIIY FANLARNI O’QITISHDA YUQORI DARAJADAGI KOGNITIV FIKRLASH QOBILIYATLARINI RIVOJLANTIRISH. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola tabiiy fanlarni o'qitishda yuqori darajadagi kognitiv fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirishga bag'ishlangan. Maqola, tabiiy fanlarni o'qitishda o'quvchilarning kognitiv qobiliyatlarini rivojlantirishga qaratilgan innovatsion yondashuvlarning samaradorligini ilmiy asosda tahlil qiladi va pedagogik yondashuvlarni takomillashtirish uchun tavsiyalar beradi.