MILLIY KONTENT ASOSIDA YARATILGAN INTERAKTIV TOPSHIRIQLAR YORDAMIDA VATANPARVARLIKNI SHAKLLANTIRISH METODIKASI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqola boshlang‘ich ta’limda o‘quvchilarda vatanparvarlik tuyg‘usini shakllantirishda milliy kontentga asoslangan interaktiv topshiriqlarning ilmiy asoslari, metodik imkoniyatlari va huquqiy-me'yoriy asoslarini yoritishga qaratilgan. Ilmiy manbalar, xorijiy tajribalar va O‘zbekiston Respublikasining amaldagi ta’limga oid qonunchilik hujjatlari tahlili asosida, maktab darslarida vatanparvarlik tarbiyasini kuchaytirish uchun zamonaviy texnologiyalar bilan integratsiyalashgan metodlar ishlab chiqilgan. Milliy qadriyatlar, tarixiy xotira, madaniy meros va davlat ramzlari asosida yaratilgan topshiriqlar orqali bolalarda fuqarolik ongini shakllantirishning pedagogik yo‘llari aniqlangan.