RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA TIJORAT BANKLARINING DEPOZIT OPERATSIYALARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada raqamli iqtisodiyot sharoitida tijorat banklarining depozit operatsiyalarini rivojlantirish jarayoni tahlil qilingan. Raqamli texnologiyalarning bank tizimidagi o’rni hamda ularning depozit operatsiyalariga ta’siri o’rganilgan. Tadqiqot doirasida Agrobank misolida depozit xizmatlarining raqamlashtirilishi, mijozlar uchun yaratilgan qulayliklar hamda bu jarayonning tijorat banklari faoliyatiga ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, raqamli bank xizmatlari, onlayn depozitlar, mobil ilovalar va blokcheyn texnologiyalarining depozit operatsiyalariga ta’siri ko’rib chiqiladi. Tadqiqot natijalariga asoslanib, tijorat banklarining depozit operatsiyalarini takomillashtirish bo’yicha tavsiyalar berilgan.