SIYOSATSHUNOSLIK FANINING JURNALISTIKADAGI O'RNI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Siyosatshunoslik fani, zamonaviy jamiyatda muhim o'rin tutadigan ilmiy sohalardan biridir. U siyosiy jarayonlarni, hokimiyat tuzilmalarini, xalqaro munosabatlarni, siyosiy ideologiyalarni va boshqa ko'plab masalalarni o'rganadi. Jurnalistika esa, axborot tarqatish va ommaga ma'lumot yetkazish jarayonidir. Siyosatshunoslik va jurnalistika o'rtasidagi bog'lanish esa, siyosiy jarayonlar va hodisalarni tahlil qilishda, ularni ommaga yetkazishda muhim ahamiyatga ega.