O'ZBEKISTON OLIYGOHLARINING DUNYODAGI NUFUZI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada Oʻzbekiston oliy taʼlim muassasalarining xalqaro reytinglardagi oʻrni, ularning akademik faoliyati, ilmiy salohiyati va xalqaro hamkorlik aloqalari orqali jahon miqyosida qanday obro‘ orttirayotgani tahlil qilinadi. Shuningdek, yurtimizdagi oliygohlarning global reytinglarga kirishida duch kelayotgan muammolar, ularni hal etish yo‘llari va takliflar bayon etilgan.