KOGENERATSIYA ISSIQLIK ELEKTR STANSIAYALARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Kogeneratsion issiqlik elektr stansiyalari energiya sohasida muhim texnologiyani ifodalaydi. Ular elektr energiyasi va foydali issiqlikni bir vaqtda ishlab chiqarish orqali energiya samaradorligini oshiradi hamda ekologik ta sirni kamaytiradi. Ushbu maqolada kogeneratsion tizimlarning tamoyillari, afzalliklari, muammolari va kelajak istiqbollari o rganiladi. Tadqiqot keng qamrovli adabiyot tahlili, ishlash samaradorligini baholash usullari va amaliy misollarni o z ichiga oladi hamda amaliy xulosalar va tavsiyalar bilan yakunlanadi.