USMONIYLAR IMPERIYASI: SULTON SALIM III DAVRI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Usmoniylar imperiyasi hukmdori Sulton Salim III ning islohotlari va hukmronlik davri tahlil qilinadi. Salim III tomonidan amalga oshirilgan "Nizom-i Jadid" dasturi, uning harbiy, moliyaviy va ta'lim sohalaridagi modernizatsiya harakatlari, shuningdek, tashqi siyosatdagi murakkab vaziyatlar yoritilgan. Shuningdek, uning hokimiyatdan ag‘darilishi va o‘limi sabablariga ham e’tibor qaratilgan.