BOLALARNING SALOMATLIGIDA SOG‘LOM OVQATLANISHNING AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola bolalar salomatligi va rivojlanishida sog‘lom ovqatlanishning muhim ahamiyatini o‘rganishga bag‘ishlangan. Unda muvozanatli ovqatlanishning fiziologik jarayonlarga ta’siri, noto‘g‘ri ovqatlanishning salbiy oqibatlari, shuningdek, sog‘lom ovqatlanish odatlarini shakllantirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari sog‘lom ovqatlanish bolalarning kelajakdagi sog‘lig‘iga qanday ta’sir qilishini ko‘rsatadi.