MISR ARAB RESPUBLIKASI AL-AZHAR UNIVERSITETINING KONSTITUTSIYAVIY MAQOMI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqola Misr Arab Respublikasining geografik o‘rni, davlat tuzilmasi, konstitutsiyaviy o‘zgarishlari va Al-Azhar universitetining diniy va ilmiy ahamiyati haqida ma’lumot beradi. Unda 2014-yilda qabul qilingan yangi konstitutsiya asosida prezidentlik muddati, parlamentning vakolatlari va inson huquqlariga doir kafolatlar tahlil qilinadi. Al-Azhar universitetining diniy va madaniy ta’siri, uning mustaqilligi hamda davlat tomonidan qo‘llab-quvvatlanishi muhim aspekt sifatida ko‘rsatiladi. Maqola Misr konstitutsiyasining 7-moddasi va Al-Azhar faoliyatining xalqaro miqyosdagi rolini yoritishga e’tibor qaratadi.