YENGIL ATLETIKANING SPORTCHA YURISH TURI TEXNIKASINI O‘RGANISH ASOSLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Yengil atletika sport turlari ichida  sportcha yurish yetakchi o‘rinni egallaydi.Shug‘ullanuvchilarda sportcha yurish orqali jismoniy ko‘rsatkichlar va bir qator organizm tana muskullari rivojlanib, inson salomatligiga ijobiy ta’sir ko‘rsatuvchi funksiyalar shakllanib boradi.