HARBIY-VATANPARVARLIK HARAKATINING MOHIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada globallashuv jarayonida yoshlar ongida milliy va tarixiy ongni shakllantirish orqali vatanparvarlik ruhini tarbiyalash masalasi tahlil qilinadi. Milliy gʻurur, oʻzligini anglash, tarixiy xotira, davlat ramzlariga hurmat, madaniy qadriyatlar va harbiy-vatanparvarlik tarbiyasi kabi asosiy yoʻnalishlar yosh avlod ongida Vatanga sadoqat tuygʻusini mustahkamlashda muhim omillar sifatida koʻrsatiladi. Shuningdek, jamoat faolligi, ekologik loyihalar va madaniy-maʼrifiy tadbirlarning yoshlar tarbiyasidagi ijobiy taʼsiri ham yoritiladi. Xulosa sifatida, yoshlar orasida vatanparvarlik tuygʻusini shakllantirishda taʼlim muassasalari, jamoat tashkilotlari va ota-onalar oʻrtasidagi hamkorlikning oʻrni alohida taʼkidlanadi.