TAZYIQ VA ZOʻRAVONLIKKADAN JABRLANGAN XOTIN-QIZLARNING RUHIY SALOMATLIGI TIKLASHDA PSIXOLOGIK XIZMATNING AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Tazyiq va zo‘ravonlikka uchragan xotin-qizlarning ruhiy salomatligini tiklashda psixologik xizmatning ahamiyati bugungi kunda juda muhim masala hisoblanadi. Tazyiq va zo‘ravonlik, nafaqat jismoniy zarar yetkazishi, balki ruhiy salomatlikka ham jiddiy ta'sir ko‘rsatishi mumkin. Bu holatlarda jabrlangan shaxslar ko‘pincha o‘zlarini yolg‘iz, umidsiz va yordamga muhtoj his qiladilar. Psixologik yordam esa ularning ruhiy holatini tiklashda, o‘zlariga bo‘lgan ishonchlarini qayta tiklashda va hayotga bo‘lgan qarashlarini o‘zgartirishda muhim rol o‘ynaydi.