ДМТТЛАРДА ТАРБИЯЛАНУВЧИЛАРНИ РИВОЖЛАНИШ СОҲАЛАРИ ВА КОМПЕТЕНЦИЯЛАРИНИ ШАКЛЛАНТИРИШ (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ушбу мақолада давлат мактабгача таълим ташкилотларида (ДМТТ) болаларда ривожланиш соҳалари бўйича компетенцияларни шакллантиришнинг аҳамияти, ҳар бир ривожланиш соҳасига оид мақсад ва вазифалар, педагогик ёндашувлар ва амалий тавсиялар кенг ёритилган. Мақолада замонавий таълим методлари, бола шахсиятини ҳар томонлама ривожлантиришга қаратилган ёндашувлар таҳлил қилинган.