QARIYALARNI UY SHAROITIDA PARVARISH QILISHDA QO‘LLANILADIGAN INTEGRATSIYALASHGAN YONDASHUV (ICOPE) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada qariyalarni uy sharoitida parvarish qilishda qo‘llaniladigan integratsiyalashgan yondashuv (ICOPE), infeksiya nazorati choralari, muvozanatli ovqatlanish, jismoniy faollik, ruhiy va ijtimoiy qo‘llab‑quvvatlash hamda parvarishchilarning roli batafsil tahlil qilinadi. Maqola xalqaro tashkilotlar (WHO, CDC) ko‘rsatmalariga tayangan holda kasbiy hamshira va shifokor‑parvarishchilarga amaliy tavsiyalar beradi, shuningdek, malakali parhez va mashqlar bo‘yicha namunaviy dasturlarni taklif etadi.