ORGANIK BIRIKMALAR VA ULARNING TIBBIYOTDAGI AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Organik kimyo — uglerod asosidagi birikmalarni o‘rganuvchi fan bo‘lib, tibbiyot sohasida alohida ahamiyatga ega. Inson organizmida kechadigan barcha asosiy jarayonlar, shu jumladan hujayra darajasidagi reaksiyalar, asosan organik moddalarsiz yuzaga chiqmaydi. Ushbu maqolada organik birikmalarning turlari, ularning organizmdagi tarkibi vatibbiy amaliyotdagi qo‘llanilishi haqida ma’lumotlar yuritiladi.