O‘ZBEKISTONDA KAMBAG‘ALLIKNI QISQARTIRISH VA AHOLI FAROVONLIGINI OSHIRISHDA XORIJIY TAJRIBALARDAN SAMARALI FOYDALANISH YO‘LLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekistonda kambag‘allikni qisqartirish va aholi farovonligini oshirish borasida amalga oshirilayotgan islohotlar tahlil qilinadi. Xitoy, Hindiston va Yevropa mamlakatlari tajribasi asosida xorijiy modellarning muhim jihatlari ko‘rib chiqilib, ularni O‘zbekiston sharoitiga moslashtirish yo‘llari taklif etiladi. Shuningdek, infratuzilma rivoji, moliyaviy inklyuziya, ijtimoiy himoya va kasbga tayyorlash kabi omillar muhim yo‘nalish sifatida ko‘rsatib o‘tiladi.