GLOBALLASHUV VA AXBOROT HUJUMIDA YOSH AVLODNI VATANPARVARLIK RUHIDA TARBIYALASH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqola globallashuv va axborot hujumining yosh avlod tarbiyasiga ta’sirini, ayniqsa, ularning vatanparvarlik ruhida tarbiyalanishiga qaratilgan. Ushbu maqolada globallashuv jarayonlarining yoshlarni tashqi ta’sirlarga nisbatan qanday himoya qilish zarurligi, vatanparvarlikni mustahkamlashning ahamiyati, va bu jarayonlarda axborot texnologiyalari va media vositalarining roli tahlil qilinadi. Yoshlarning global xurujlar, axborot manipulyatsiyasi va ijtimoiy tarmoqlarda yuz berayotgan noxush holatlar ta’sirida qalbini yuksak ma’naviyatga va vatanparvarlik tuyg‘ulariga yo‘naltirishning dolzarbligi hamda yosh avlodni vatanparvarlik ruhida tarbiyalashda jamiyatning o‘rni alohida ko‘rib chiqiladi. Maqola ilmiy adabiyotlar tahlili, amaliy misollar va zamonaviy tendensiyalarni hisobga olgan holda yozilgan.