KOMPLEKS SONLAR VA ULAR USTIDA AMALLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
"Oliy matematika" fanining bosh muhim vazifasi talabalarga “Fizika”, “Nazariy mexanika”, “Materiallar qarshiligi” va shunga o’xshash qator tabiiy fanlarni muvaffaqiyatli o’zlashtirishi uchun zarur bo’ladigan tayanch bilimlarni beradi.    Bu mavzuda muhandis-texnologlar  uchun “ Oliy matеmatika”  fanining  namunaviy  dasturida  rejalashtirilgan   kompleks soni  mavzusining fanga kiritilishi  va ular haqida tushunchalar keltirilgan. Ushbu  maqolada  muhandis-texnologlar  yo’nalishi xususiyatidan kelib chiqib misol va masalalar tuzilgan. Talabalarning bilimini boyitish maqsadida imkon qadar ko’proq nazariya bilan birgalikda shu mavzuga oid misollarning yechimlari ham berilgan.