BOSHLANG'ICH TA'LIM TABIIY FANLARI DARSLARIDA AXBOROT TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada, boshlang'ich sinf tabiiy fanlar darslarida axborot texnologiyalaridan foydalanishning ahamiyati va usullari muhokama qilinadi. Maqola axborot texnologiyalarining boshlang'ich sinf o'quvchilarining tabiiy fanlarga bo'lgan qiziqishini oshirish, bilimlarini mustahkamlash va darslarni interaktiv, qiziqarli qilishdagi rolini ta'kidlaydi. O'qituvchilarga ko'rsatilgan turli metodlar — multimedia prezentatsiyalar, simulyatsiyalar, video materiallar va onlayn testlar kabi usullar orqali o'quvchilarning o'zlashtirish jarayonini yanada samarali qilish mumkinligi ko'rsatilgan. Maqola, shuningdek, axborot texnologiyalaridan foydalanishning darsning sifatini oshirish va o'qituvchi-oqituvchi o'rtasidagi aloqani kuchaytirishdagi muhim ahamiyatini ta'kidlaydi.