HISSIYOTLAR VA MOTIVATSIYALAR FIZIOLOGIYASI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Hissiyotlar tashqi va ichki taassurotlar natijasida shakllangan odam va hayvonlarning sub’ektiv holati bo‘lib, mamnunlik, hazillashish yoki qanoatlanmaslik, noroziliklarni his etishdan iborat bo‘ladi. Motivatsiyani xulq-atvorni determinatsiyalovchi omili desa bo‘ladi. Ehtiyoj motivatsiyada o‘sib-kuchayib MNS va boshqa organizmning a’zolarini faollashtiradi.