G`ARB UYG`ONISH ADABIYOTI: ITALIYA VA FRANSIYADA UYG`ONISH ADABIYOTI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola Italiya va Fransiyada Uyg‘onish davri adabiyotining rivojlanishi, asosiy xususiyatlari va muhim vakillarini tahlil qiladi. Uyg‘onish adabiyoti insonparvarlik, antik madaniyatga qaytish va individualizm g‘oyalariga asoslangan bo‘lib, bu davrda adabiyot san’at va falsafaning muhim qismiga aylandi. Maqolada Italiya va Fransiyadagi adabiy jarayonlar solishtirilib, ularning o‘ziga xos xususiyatlari va umumiy tendensiyalari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda tarixiy-komparativ usul qo‘llanilgan bo‘lib, asosiy adabiy asarlar tahlil qilinadi. Natijalar Uyg‘onish adabiyotining G‘arb madaniyatiga ta’sirini va uning zamonaviy adabiyotdagi ahamiyatini ko‘rsatadi.