«FIBROBETON XUSUSIYATLARINI O’RGANISH VA AMALIYOTGA TADBIQ QILISHGA TAKLIFLAR TAYYORLASH» (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Betonning cho’zilishga bo’lgan mustahkamligini oshirish asosiy masala hisoblanadi.Bazalt tolalari beton bilan mustaxkam birikishi tufayli betonning cho‘zilishga mustaxkamligi 20...40 % ortadi, yoriqga bardoshligi va chidamliligi, umrbokiyligi shuningdek, boshqa xossalari sezilarli darajada yaxshilanadi. Shu sababli bazalt tola asosida olingan kompozitsion materiallar, fibrobeton temirbeton konstruksiyasidagi asosiy armatura elementlari sarfini kamaytirish imkonini beradi.