YOSHLAR O‘RTASIDA AXBOROT TAHDIDLARINING OLDINI OLISHDA PSIXOPROFILAKTIK ASOSIY YONDASHUVLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola yoshlar o‘rtasida axborot tahdidlarining oldini olishda psixoprofilaktik yondashuvlar haqida so‘z yuritadi. Maqola yoshlar psixologik barqarorligini kuchaytirish va axborotning salbiy ta’siridan himoya qilishga qaratilgan strategiya va chora-tadbirlarni tahlil qiladi. Qaramlik xulq-atvori, uning oldini olish bosqichlari va turli profilaktika yondashuvlari keng yoritilgan. Xususan, tibbiy, ta’lim, psixosotsial modellar, shuningdek, ijtimoiy va shaxsiy kompetensiyalarni oshirishga qaratilgan dasturlar ham muhokama qilingan. Mavzuga oid ilmiy adabiyotlar ham ko‘rib chiqilgan va xulosalar keltirilgan