DAS SUBSTANTIV UND SEINE KATEGORIEN (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ot — nemis tilidagi asosiy so‘z turkumlaridan biri bo‘lib, u odamlar, hayvonlar, narsalar, joylar va mavhum tushunchalarni bildiradi. Otlar grammatik jihatdan jins (Genus), son (Numerus) va kelishik (Kasus) kabi xususiyatlarga ega. Ular artikllar bilan ishlatiladi va gapda turli funksiyalarni bajaradi. Ushbu maqolada otlarning grammatik kategoriyalari, ularning ishlatilishi va o‘zaro bog‘liqligi to‘g‘risida batafsil ma’lumotlar berilgan.