THEORETISCHE GRAMMATIK ALS WISSENSCHAFT (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada teoretik grammatikaning ilmiy asoslari, uning asosiy tahlil metodlari va tilshunoslikdagi o‘rni yoritilgan. Grammatikaning strukturaviy, generativ, valenz va funktsional yondashuvlari orqali til tizimining chuqur tahlili keltirilgan. Ushbu yo‘nalish tilshunoslar, o‘qituvchilar va tarjimonlar uchun muhim nazariy asos hisoblanadi.