AYOLLARDA REPRODUKTIV SALOMATLIK (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
"Ayollarda reproduktiv salomatlik" deganda ayolning tug‘ilish, homiladorlik, tug‘ish va sog‘lom farzand ko‘rish qobiliyatiga taalluqli jismoniy, ruhiy va ijtimoiy holati tushuniladi. Bu faqat kasalliklarning yo‘qligi emas, balki ayolning o‘z reproduktiv hayotini xavfsiz, sog‘lom va ongli ravishda boshqarish imkoniyatiga ega bo‘lishi hamdir.