SATZ, WORTGRUPPE UND SINTAGMA (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada nemis tilshunosligidagi uchta asosiy tushuncha — Satz (gap), Wortgruppe (so‘z birikmasi) va Sintagma (sintagma) haqida atroflicha maʼlumot beriladi. Har bir tushuncha o‘zbek va nemis tilidagi misollarbilan izohlanadi, ularning tuzilishi, vazifasi va bir-biridan farqlari tahlil qilinadi. Shuningdek, sintagma bilan bog‘liq kam tanilgan faktlar ham keltirilib, mavzuning nazariy va amaliy ahamiyati yoritiladi.