BOSHLANG’ICH SINF O’QUVCHILARIGA MIQDORLARINI O’QITISHDA AXBOROT TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH USULLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqola boshlang‘ich sinf o‘quvchilariga miqdorlarni o‘qitishda axborot texnologiyalaridan foydalanish usullarini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Maqolada axborot texnologiyalarining boshlang‘ich ta’limda qo‘llanilishi, o‘quvchilarning matematik ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi roli, shuningdek, zamonaviy ta’lim texnologiyalaridan, jumladan, multimediya vositalari, interaktiv doskalar, elektron darsliklar va virtual o‘yinlardan foydalanishning samaradorligi haqida so‘z boradi. Maqolada axborot texnologiyalarining o‘quvchilarning o‘rganishga bo‘lgan qiziqishini oshirishi, mustaqil fikrlash va ijodiy yondashuvni rivojlantirishi, shuningdek, o‘qituvchiga ta’limni individualizatsiya qilish imkoniyatini yaratishi ko‘rsatilgan. Shuningdek, maqolada ta’lim jarayonida texnologiyalardan foydalanishning pedagogik jihatlari, o‘quvchilarning yoshiga mos texnologik vositalarni tanlash va o‘qituvchilarni malakasini oshirish zarurligi muhokama qilinadi.