KRIPTOSPOROIDOZ (CRYRTOSROROIDOSIS) ORGANIZMGA TA’SIRI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Kryptosporidium ikki yoshgacha bo'lgan bolalarda o'rtacha va og'ir diareyaning ikkinchi asosiy sababi va butun dunyo bo'ylab o'limning muhim sababidir. Bu ko'pincha suv orqali yuqadigan epidemiyalar paytida va immunitet tanqisligi bo'lgan uy egalarida paydo bo'ladi.