ДЕОНТОЛОГИК ЁНДАШУВ АСОСИДА БЎЛАЖАК ЎҚИТУВЧИЛАРНИ КАСБИЙ АМАЛИЁТГА ТАЙЁРЛАШ. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Мақола замонавий таълим тизимида бўлажак инглиз тили ўқитувчиларининг касбий тайёргарлигига деонтологик ёндашувнинг аҳамиятини таҳлил қилади. Унда, ўқитувчиларнинг касбий ва ахлоқий тайёргарлиги, педагогик ишдаги этик қоидалар ва деонтология принциплари, шунингдек, жамиятда ёшларнинг ахлоқий мафкурасини шакллантириш муҳимлигига эътибор қаратилган. Мақола, бўлажак ўқитувчиларнинг деонтологик тайёргарлигини ошириш учун тренинглар, семинарлар ва мутахассислар билан ҳамкорлик қилиш каби замонавий методларнинг аҳамиятини кўрсатади. Шунингдек, мақолада таълим тизимидаги этик муаммолар ва уларни ҳал қилиш йўллари, шунингдек, таълим сифатини оширишда ахлоқий принципларга риоя қилишнинг аҳамияти муҳокама қилинган. Ушбу ёндашув замонавий таълим тизимини яхшилаш ва ўқитувчиталаба муносабатларини тўғри йўлга қўйиш учун муҳим эканлиги таъкидланади.